Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Naturlig vending

Hvis dit barn ligger med numsen først eller på tværs i maven, så er der andre muligheder end et manuelt vendingsforsøg på hospitalet. 

Hvis det skal lykkes at vende baby er det vigtigt at der plads. Ved manuelle vendingsforsøg oplever man kun succes i ca. 50% af tilfældene. Dette skyldes især at der ikke er plads, eller rettere at mor ikke er afspændt i ligamenter og psoas. 

Når disse spænder op bliver der mindre plads til et barnehoved i bækkenindgangen og da numsen fylder mindre, lægger barnet sig simpelthen med numsen nedad fordi der er bedst plads sådan. Børn er kloge. 

Spinning Babies øvelse, her er det en fordel at din partner deltager.

Kroppen har brug for tid

En naturlig vending er ikke et quickfix. Ofte tager det nogle dage eller måske en uge før mor er afspændt nok til at baby vender sig af sig selv. For det er det der er målet. 

At baby vender sig helt naturligt til en hovedstilling. 

Jeg vil instruere jer i øvelser fra Spinning Babies og evt. rebozo som I kan arbejde med i de efterfølgende dage. Derudover er der mulighed for at bruge både homøopati og moxa (kinesisk varmebehandling på akupressurpunkt) som jeg kan instruere jer i og I kan fortsætte med i de efterfølgende dage. 

Det er også vigtigt at tale om hvor mor (og evt far) er følelsesmæssigt. Hvis vi bekymrer os, er angste eller stressede, så udløses stresshormoner i kroppen som kan resultere i spændinger i kroppen. Tænk bare på nakkespændinger eller spændingshovedpine som ofte er koblet sammen med bekymrede tanker eller stress. 

Så når baby vender omvendt, så er det værd at spørge sig selv om der er noget i mors (og fars) liv der også vender lidt “omvendt”.