Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Fødselsmodning

Fødselsmodning kan gives fra graviditetsuge 37+0. 

Det er bestemt en fordel af have en partner med til fødselsmodningen da I derved kan fortsætte behandlingen selv.

Jeg tilegner modningen så det passer bedst til dig. Vi begynder med en kort samtale så både hoved og krop er klar til fødsel.

Grundformen på modningen er at du for en rebozomassage og potentielt kan du derefter blive svøbt i rebozoer så der kommer balance i dit autonome nervesystem – sympatiske vs parasympatiske, HVIS dette er passende for dig.

Efter rebozoen vil jeg give dig akupressur mens du tales igennem en guidet meditation som vil give dig kontakt til dit barn og lære dig en smutvej til at kommunikere med dit barn selv under pressede situationer som en fødsel. 

Din partner kan sagtens lære visse vestimulerende og afslappende rebozoøvelser og enkelte akupressurpunkter. I kan endda låne en ægte rebozo af mig mod et depositum på 450kr.

Herudover kan der være forskellige øvelser fra spinning babies der kan være en god idé for jer at prøve dagligt. Jeg vil i løbet af samtalen spore mig ind på hvad der kunne gavne netop jer og I vil som par lære øvelserne så disse også kan gentages dagligt. 

Det samme gælder hvis I er med på at bruge moxa. Moxa er en varmebehandling af akupunkturpunkter som også kan modne til fødsel. 

Til slut kan vi begynde at modne/forberede kroppen med homøopati. Dette er specielt effektivt hvis du er på den anden side af 40+5 ELLER hvis du har vandafgang UDEN veer ELLER hvis du oplever veer der kommer og går over flere dage. 

Graviditetsuge 40+5

Når du når til graviditetsuge 40+5 kan man bl.a. forsøge med hindeløsning eller bryststimulation. Det er også fra dette tidspunkt du og din partner kan modne din krop og øge dit oxytocin (fødehormonet) ved nærhed, kys, kram, massage og sex/orgasmer.