Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Efterfødselssamtale

Alle kvinder kan have gavn af en efterfødselssamtale – sådan en samtale hvor der virkelig er tid. 

Du behøver ikke at have født med mig for at booke en samtale. Tilbuddet er for alle.

Hvis du i din fødsel har oplevet ting du ikke forstår eller sidder tilbage med en uforløst følelse. Måske en følelse af “ØV”. Måske skete din drømmefødsel bare ikke og nu sidder du tilbage med et stort HVORFOR? Har du endda hørt sætningen “Jamen du fik jo et sundt og raskt barn!” og burde det ikke være godt nok?

Men lad mig fortælle dig en hemmelighed…..

Hvis du sidder med en følelse af at være gået glip af noget i din fødsel, så er det sandt!

“Men der var jo ikke andet at gøre?” “Det kunne vel ikke have gået anderledes?”

Jo…. Med meget stor sandsynlighed kunne din fødsel være gået anderledes. 

Jordemødre eller læger har ikke villet dig noget dårligt under din fødsel. Slet ikke. Men for en helt normalt fødende øges risikoen for indgreb med op mod 30% bare ved at tage ind på hospitalet. Simpelthen fordi det på hospitalet er nemmere lige at prikke på vandet eller lige at sætte et ve-drop eller ty til en epidural som det første og så glemmer man at være kreativ og tænke individuelt for den fødende. Er der bare en anelse travlhed på gangen og jeres jordemoder er nødt til at forlade jer en gang imellem, så kan det godt være mor er udstyrret med en CTG så der kan følges med i hvordan baby har det (på en skærm udenfor stuen), men jordemoderen kan ikke længere se ting som en mor der spænder op og ikke arbejder med i fødslen eller veer der måske kommer lidt underligt en gang imellem og som kunne tyde på en baby der står skævt. Og dette er UHYRE vigtigt for en vellykket fødsel. At være til stede – HELE – TIDEN.

Jeg kan hjælpe med at klarlægge for dig hvor det muligvis er gået skævt og hvordan du kan få en bedre fødsel næste gang.