Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Kontinuitet & Tryghed

Noget af det vigtigste i en graviditet og fødsel er kontinuitet og tryghed.

Forskningen har vist at det have den samme jordemoder hele vejen igennem kan i sidste ende gøre din fødsel mere sikker. (se Cochrane)

Trygheden opnåes bl.a. ved at have TID nok. Det får du med mig. 

Når du kender din jordemoder og jeg kender dig, kan vi tage højde for alt, hvad livet byder os og når fødslen først går igang, kan det talte ord næsten være overflødigt.
Jeg kender dit kropssprog og ved hvilken historie du bærer med dig, hvad dine tanker kredser om og hvilken støtte du har brug for. 

Jeg kender også din partner og ved hvilken rolle han og du og han ønsker, han kan tage i fødslen.
Og måske endda også større børn, bedstemødre eller hvem ellers du ønsker deltager i din fødsel. 

Jeg tror på din naturlige evne til at føde dit barn. Mit koncept NATURLOGIK går ud på at støtte din graviditet og fødsel og ikke fikse den eller putte dig i kasser. Jeg vil støtte dig i at lytte til din intuition og stole på din styrke som fødende. 

Lidt om mig som jordemoder.

VAGINALE UNDERSØGELSER

Jeg vaginal undersøger nærmest aldrig.

Det kan være nødvendigt at undersøge hvor åben du er, men i en helt normal fødsel som bare glider frem, er det ikke nødvendigt.

Faktisk kan det give flere problemer end svar.

Bækkenbunden spænder op når man undersøger og det kan give spændinger og ubehag i hele kroppen som tager tid at komme sig over bagefter og er man ikke helt så åben som forventet, kan det have en negativ indflydelse på fødslen.

Der er mange andre måder at vurdere fremgangen i fødslen og den vigtigste er egentlig din egen følelse i kroppen.

FOSTERVANDET

Jeg prikker meget sjældent hul på fostervandet.

Vi ved meget lidt om hvilken rolle fostervandet spiller i fødslen, men vi ved at det bl.a. hjælper barnets rotation og nedtrængning i bækkenet.

Derfor giver det umiddelbart ikke mening at prikke hul på vandet og fjerne denne støtte for barnet, hvis ikke vandet er gået af sig selv.

Normalvis prikkes der hul på vandet hvis man gerne vil stimulere veer, men det kan gøres på mange andre naturlige måder, fx vha rebozo

Jeg har meget stor respekt for fostervandet og tager som regel kun vandet, hvis jeg kan se at barnet vil blive født umiddelbart efter.

SMERTER

I et forløb med mig vil jeg forberede dig på hvordan du håndterer smerterne under fødslen.

En fødsel er ikke smertefri. Den er kraftfuld! For nogen er den kraft overvældende og man kommer til at spænde op i sin krop. Jo mere spænding desto mere smerte.

Måske tænker man NEJ istedet for et stort ja og det kan også føles mere smertefuldt.

Derfor ligger det største smerteforberedende arbejde i graviditeten.

Sammen finder vi det der virker bedst for dig.

I fødslen arbejder jeg med rebozo, massage, akupressur, homøopati, vand og meget mere.

HVORNÅR MÅ DU RINGE?

Det korte svar er ALTID!

I et forløb med mig har du adgang til mig døgnets 24 timer hele graviditeten. Jeg er på SMS eller opkald med alle mine gravide.

Og når din fødsel går igang ringer du til mig når du har behov. Du behøver ikke vente til der er et bestemt antal minutter imellem veerne eller du har haft veer i x-antal timer. Det kan være du psykisk har behov for, jeg lige kommer ud og kigger til dig, selvom fødslen måske ikke er i fuld gang.

Derfor snakker vi lidt i telefonen og finder ud af om jeg skal kigge ud til et tjek eller du måske kan afvente lidt endnu.

Hvis vandet går kommer jeg altid ud og ser til jer.