Moder Jord

Jeg er uddannet jordemoder fra Esbjerg jordemoderskole i 2011.
Efter endt uddannelse var jeg ansat som projektjordemoder på Odense Universitetshospital, som almindelig fødegangsjordemoder og til sidst i Kendt Jordemoderordning på Horsens Hospital.
Men da også jeg begyndte at rende for hurtigt til hvad min jordemodersjæl kunne klare, måtte jeg sige farvel til hospitalsvæsnet herhjemme.

Jeg har både dansk og norsk autorisation og har siden arbejdet på alt lige fra de mindste fødegange ved polarcirklen, hvor alle fødende virker som familie og nordlyset fortryller natten, til de helt store lidt upersonlige samlebåndsfødsler på universitetsygehuse, hvor man bliver helt forpustet og glæder sig til næste hjemmefødsel hjemme i Danmark igen og til slut i mindre samfund som Færøerne, hvor der kun findes ét hospital til alle.

Min jordemodersjæl gavnes og styrkes af at rejse og prøve nyt. Min fødselsviden opdateres for hver ny fødegang jeg kommer på og jeg ser hvor stor forskel der er på svangreomsorgen i Norden. Derfor inspireres jeg hele tiden til at tænke kontruktivt og kritisk og ikke “bare” følge med strømmen eller nærmere proceduren på det enkelte sted, men husker at stille spørgsmål. Jeg godtager ALDRIG svaret; “Jamen sådan gør vi bare her!” Og man vil blive overrasket over hvor mange steder den sætning lyder.

I løbet af 2014-15 hvor jeg for alvor begyndte selvstændigt med hjemmefødsler, gjorde jeg mig mange tanker omkring de procedurer der bruges på fødegangene. Der var mange ting jeg ikke forstod. Det virkede ulogisk. Og det hang slet ikke sammen når jeg læste op på Ina May Gaskins bøger og læste om hvordan fødsler kunne være.

Pludselig kom ordet “NATURLOGIK” til mig! Jeg vidste det var det jeg ledte efter i hospitalsprocedurerne!

Hvis mor er træt, udmattet, blodsukkeret er lavt og ve-pauserne bliver længere og længere. Så virkede det ulogisk for mig at presse mors krop til yderligere arbejde med et ve-drop??
Hvorfor ikke lade hende hvile? Måske sove? Endda spise lidt?
Hvis barnet er okay, ville det så ikke være helt fint bare at vente lidt og lade mor komme til kræfter igen?
Hvis mor er udmattet, ville det mest logiske så ikke også være at barnet ville blive udmattet og stresset hvis man pressede mere på fødslen?

På samme måde begyndte jeg at anskue alle problematikker omkring fødslen og har sidenhen fundet mange gode naturlogiske og harmoniske måder at støtte fødslerne på.

Jeg er selv mor til to vidunderlige planlagte hjemmefødselsbørn, Alva fra 2009 og Vitus fra 2012, den sidste endte dog i en overflytning til hospitalet og et barn født 11 minutter efter ankomst 😉

2014 Certificeret Sexolog

2016 Rebozo kursus v. Martha Orbiz

2016 Homøopati til brug i graviditet, fødsel og barsel, kursus v. Mette Mitchel

2016 Urter til brug i graviditet, fødsel og barsel, kursus v. Rebekka Holloway (Spain)

2016 Spinning Babies kursus v. Jennifer Walker

2017 Akrediteret kursus i mikrobiome og epigenetic v. Microbirth