Har du ønsker om at føde i vand, er der mulighed for at leje et oppusteligt fødekar hos Moder Jord.
Dette kan være i selv den mindste lejlighed, og alligevel er der plads nok til at far også kan være med i karret, hvis I har ønsker om dette.
Det kan være en fordel, at I begge er i karret, både for fysisk støtte med at holde et ben eller en bestemt stilling, eller for massage, nærhed, kys og kram og måske endda for muligheden i at du og far selv tager imod jeres barn.

Hvis du ønsker en vandfødsel kan der være visse aspekter fra dine tidligere fødsler eller graviditet der har indflydelse på om det er fornuftigt eller ej at føde i vand. Dette kan vi sammen afklare i en konsultation. Hospitalet kan have frarådet dig at føde i vand, men dette betyder ikke nødvendigvis at det er umuligt. Det afhænger af din specielle situation. Det der er vigtigst er at du kender fordele og ulemper ved en vandfødsel.
Fordelene kan være ex. større smertelindring, mere ro i kroppen, lettere mobilitet, blødgøring af mellemkødet og det er lettere at tage imod barnet selv.
Rent praktisk er det faktisk forholdsvist simpelt med en vandfødsel. Der er enkelte praktiske ting I selv skal stå for.

I skal bruge;

  • en ren NY haveslange
  • en tilkobling til vandhanen
  • et termometer (må gerne være et digitalt, et badekars termometer eller stegetermometer, bare det kan måle temperaturen)
  • et gammel tæppe/lagen/håndklæder eller lign at lægge under karret hvis I har trægulv. (mhp splinter)
  • en si til at fiske uønskede “fisk” op af vandet. Det er HELT normalt og kan sjældent udgåes at der kommer en lille smule afføring i pressefasen. Det tager vi helt roligt og naturligt.
  • en ti-liters spand til at hjælpe med at tømme karret bagefter eller en evt pumpe. Denne kan også lejes hos Moder Jord.
  • håndklæder til mor og baby. Køb evt en stak fra en genbrugsbutik.