Mig og Spinning Babies

Jeg har deltaget i 2 dages intensiv workshop hos Jennifer Walker (se billedet) på Metropol i København. Workshoppen er meget dybdegående og burde være noget af det første man lærer på jordemoderstudiet, men det er desværre ikke en del af uddannelsen. De fleste fødegange i Danmark kender lidt til Spinning Babies, men meget få jordemødre har gennemgået kurset og meget få  kender teknikkerne til bunds. For mig er det en fortsat udvikling og læringsprocess, jeg finder utrolig interessant.

Personligt bruger jeg Spinning Babies teknikker med næsten alle mine gravide og fødende. Jeg opfordrer til man begynder med teknikkerne i graviditeten, så man går ind til fødslen med bedst muligt udgangspunkt. Men har man ikke nået det, så kan vi fint lave øvelserne under fødslen, hvis det bliver nødvendigt.

 

Du og din partner bliver instrueret i The Three Sisters of Balance som i graviditeten kan sørge for aflastning af de 3 ligament-grupper. De kan også sørge for at chancen for at baby står med hovedet nedad bliver meget større. Så har du før haft en baby der vendte med numsen først, så kan vi øge chancerne for at det denne gang bliver med hovedet først.

Skulle man komme ud for at baby ikke står helt som den skal i bækkenet så er man godt hjulpet på vej med Spinning Babies og succesraten er høj! Det er værd at nævne at man i Stockholm har gjort det rutine at lave øvelsen Side Lying Release på de børn der ikke rigtig er kommet ned i bækkenet under fødslen. Det hjælper til at baby kan finde vej og på den måde undgår man rigtig mange kejsersnit.

Spinning Babies er startet af jordemoder Gail Tully. Læs mere på Spinning Babies hjemmesiden.